Ce te costa sa faci asta?



bottiglie.jpgMulti dintre noi gatesc acasa, iar uleiul ars il aruncam de cele mai multe ori in chiuveta. V-ati gindit voi oare ce se intimpla dupa? Acest gest necugetat, in final, duce la poluarea apei, iar procesul de epurare devine si mai costisitor.

Unii experti sustin ca 1 litru de ulei aruncat in chiuveta duce la poluarea unei cantitati de 1 milion de litri de apa, ceea ce inseamna necesarul unui om pentru 14 ani.

Ce e de facut? Cum sa procedam - uleiul menajer de la sine nu dispare...

O solutie interesanta vine de la unele organizatii din Romania. Ele isi propun sa obisnuiasca lumea sa nu mai arunce uleiul ars in chiuveta sau WC, ci sa il colecteze intr-o sticla, pe care o vor duce la centre de colectare. Acest ulei isi urmeaza drumul in Ungaria, unde va fi transformat in biodiesel de catre o firma specializata.

E o idee super, nu? Dar ce sa facem daca nu avem acele centre de colectare? Începe prin a colecta uleiul. Cu siguranta iti va lua ceva timp sa umpli sticla. Speram ca in curind organizatiile ecologice impreuna cu autoritatile locale vor lua la inarmare idea, si noi toti impreuna vom contribui la diminuarea poluarii apei din regiune, si vom diminua si costurile de curatire a ei.

Ce ne costa sa nu fim partasii poluarii? Pregateste o sticla pentru uleiul ars, si nu uita sa le sugerezi ideea parintilor si prietenilor tai.

Link-uri utile:

http://www.green-report.ro/revista-presei/adevarul-uleiul-din-tigaie-poluant-periculos  

http://www.green-report.ro/stiri/actiune-premiera-de-colectare-uleiului-menajer

http://www.green-report.ro/stiri/la-satu-mare-se-colecteaza-uleiul-prajit

http://www.stirilocale.ro/satu-mare/Campanie_de_colectare_a_uleiului_ars_IDN773483.html

http://www.apmsm.ro/

http://recycleoil.com/

Natalia Gore