Asociatia SOMATO consemneaza zece ani de activitate



Asociatia SOMATO, cu sediul in municipiul Balti, consemneaza un deceniu de activitate in domeniul sanatatii mintale, transmite DECA-press.
Respectiva este una dintre cele mai importante organizatii neguvernamentale din domeniul sanatatii mintale din R. Moldova.
„Pe parcursul acestor zece ani de activitate am derulat mai multe proiecte de pionierat in domeniul sanatatii mintale si am reusit sa convingem autoritatile locale si nationale de necesitatea creari unor servicii comunitare pentru persoane cu tulburari mintale", spune Jana Chihai, directorul executiv al Asociatiei.

SOMATO a jucat un rol important in declansarea reformelor in sistemului de sanatate mintala din Moldova, fiind, la moment, un instrument eficient de advocacy si lobby din domeniu, a mai precizat Jana Chihai.

Asociatia SOMATO si-a inceput activitatea la 18 februarie 1999. Promoveaza o atitudine pozitiva si prietenoasa fata de persoanele cu probleme de sanatate mintala si contribuie la reabilitarea psiho-sociala a acestora. Din 2000, organizatia administreaza un centru de sanatate mintala cu acelasi nume. Pe parcursul celor zece ani de activitate, Asociatia SOMATO a derulat mai bine de 25 de proiecte.

 

DECA-Press