AIESEC ajuta liceenii sa-si aleaga viitorului profesional



Organizatia studenteasca AIESEC Chisinau invita liceenii din ultimul an de studii sa participe, in perioada 4-7 martie, la proiectul de orientare profesionala Start Smart. Elevii din republica pot aplica si trimite formularele pana la 21 februarie, iar cei din mun. Chisinau pana la 27 februarie, transmite Info-Prim Neo. Formularul poate fi accesat pe site-ul startsmart.md. Proiectul prevede training-uri cu liceenii, sustinute de profesori din cadrul diverselor institutii de invatamant superior din R. Moldova. „Scopul nostru este ca sa adunam circa 80 de liceeni din toata tara, pentru a-i ajuta sa se identifice personal, sa se autoevalueze si sa decida la care institutie de invatamant superior din tara sau de peste hotare isi vor continua studiile", a spus Esenia Malanca, coordonatorul departamentului de comunicare din cadrul AIESEC Chisinau.

„Orientarea profesionala a tinerilor este extrem de importanta pentru viitorul tarii, avand in vedere importanta resurselor umane pentru Republica Moldova, atunci cand se pune accent pe finantarea studiilor din bugetul de stat", a mai spus Esenia Malanca.

În prima etapa elevii vor fi ajutati sa-si autoevalueze abilitatile si preferintele personale legate de viitorul profesional. În urmatoarea etapa, acestia vor trebui sa-si planifice studiile universitare si viitoarea lor cariera.

Prima editie a proiectului s-a consumat in 2007. La aceasta au participat doar elevi din cadrul liceelor din municipiul Chisinau. Activitatile in cadrul proiectului Star Smart sunt organizate de catre Directia educatie a organizatiei de tineret AIESEC Chisinau. Gazda proiectului va fi Academia de Studii Economice din Moldova.

AIESEC este cea mai mare organizatie din lume, condusa de studenti si absolventi ai institutiilor de invatamant superior. Este o platforma internationala pentru tineri, pentru a descoperi si dezvolta potenti alul.

 

www.info-prim.md