Ce au învățat participanții „Acțiune pentru Justiție” în cea de-a treia serie de instruiri



AcțiunePentruJustiție_training

În acest weekend, participanții celei de-a doua ediții „Acțiune pentru Justiție” au depășit linia care marchează jumătatea proiectului: trei weekenduri de sesiuni în regim intensiv despre: etică și deontologie profesională, managementul timpului, public speaking, jurisprudența CtEDO, scriere de proiecte și drept concurențial.

Așa cum au rămas săptămâni numărate până când noua generație „Acțiune pentru Justiție” va porni propriile proiecte menite să provoace o schimbare pozitivă în sistemul de drept, în acest weekend, participanții celei de-a doua ediții au făcut primii pași în procesul de scriere a proiectelor, fiind ghidați de către Olga MELNICIUC, fondatoarea INVENTO. Cei 25 de tineri juriști au deprins cum să conceapă și să pună pe hârtie proiecte și au aflat despre metodele de a obține finanțare pentru implementarea acestora. Foarte curând, aceste cunoștințe urmează a fi valorificate, prin propriile acțiuni pentru justiție.

AcțiunePentruJustiție_training

Discuțiile de duminică au gravitat în jurul a astfel de termeni gravi precum: concentrări economice, abuz de poziție dominantă, acorduri anticoncurențiale și concurență neloială. Asta pentru că tinerii juriștii au avut ocazia de a afla mai multe despre Dreptul Concurențial alături de Ana GALUS, avocată la biroul Turcan Cazac.

AcțiunePentruJustiție_training

În cele trei luni de proiect ce urmează, cei 25 de tineri juriști vor beneficia de încă trei weekenduri de lucru, o serie de vizite de studiu, trei luni de mentorat și o vizită de studiu peste hotare.

AcțiunePentruJustiție_training

Pentru a doua ediție consecutiv, prin intermediul proiectului „Acțiune pentru Justiție”, organizația INVENTO își păstrează ambiția de a crea o comunitate puternică a tinerilor juriști (20 – 30 ani), susținuți prin formare personală și profesională, în vederea consolidării și promovării profesionalismului, transparenței, integrității și participării civice. Prima ediție a programului a fost absolvită de către 21 de absolvenți, activ implicați în diverse ramuri ale sistemului de drept.

Proiectul „Acțiune pentru Justiție” este implementat de către organizația INVENTO, fiind susținut prin grant de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii.

AcțiunePentruJustiție_logo_partners