Multpatimitul proiect de lege cu privire la voluntariat



Multpatimitul proiect de lege cu privire la voluntariatMarti, 10 februarie 2009, Parlamentul R. Moldova a desfasurat, pentru ultima data in aceasta legislatura, Conferinta anuala "Cooperarea intre Parlament si societatea civila". Presedintele Parlamentului a expus importanta cooperarii dintre institutiile publice, inclusiv legislativ si societatea civila, precum si parteneriatul constituit dintre Parlament si Consortiul pentru dezvoltarea societatii civile la elaborarea si consultarea cu ONG din toate regiunile R. Moldova a Strategiei de dezvotlare a societatii civile pentru anii 2009 - 2012.

De asemenea, Domnul Marian Lupu si-a exprimat increderea ca "mult patimitul proiect de lege cu privire la voluntariat, alaturi de Legea cu privire la utilitatea publica vor fi votate deja in urmatoarea legislatura, dupa desfasurarea campaniei electorale". Presedintele TDV, Antonita Fonari, si-a exprimat dezamagirea fata de faptul ca nu exista o cooperare eficienta intre Parlament si Guvern, din care cauza a fost blocata transmiterea in Parlament, implict, adoptarea legii cu privire la voluntariat.

Antonita Fonari a exprimat dezamagirea Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat pentru ca  Parlamentul nu are mecanisme concrete de monitorizare a Guvernului, fapt care afecteaza si colaborarea cu societatea civila. Plus la aceasta, Executivul dupa ce a discutat proiectul de lege cu privire la voluntariat timp de 2 ani, a decis in decembrie 2008 ca  sa mai retina proiectul de lege pana la moment in Guvern pentru ca SIS si MAIE sa-si expuna avizul.

http://tdvmoldova.wordpress.com