3,4 mii de semnaturi in sprijinul Conventiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati



3,4 mii de semnaturi in sprijinul Conventiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati Circa 3400 de semnaturi au fost adunate in sprijinul ratificarii de catre Parlamentul R. Moldova a Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, de la demararea campaniei, in decembrie 2008, transmite Info-Prim Neo.

Aceasta campanie este desfasurata de catre Initiativa pentru ratificarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, alcatuita din mai multe ONG-uri . 34 de organizatii din domeniu, din diferite regiuni ale Moldovei, au aderat la initiativa.

Potrivit lui Ion Cibotarica, vicepresedintele Centrului de Asistenta Juridica pentru Persoane cu Dizabilitati, „ratificarea conventiei va deschide tarii noastre posibilitatea de a beneficia de informatia, experientele si cele mai bune practici mondiale pentru persoanele cu nevoi speciale. Implementarea acesteia, prin implicarea activa a lor, ar duce la cresterea semnificativa a numarului de persoane active economic din tara noastra. Din cele peste 170 mii persoane cu dizabilitati din Moldova, 120 de mii ar putea lucra, devenind activi in plan economic. Acest numar constituie circa 10 la suta din populatia activa a R. Moldova, care numara, in total, 1,3 mln de persoane".

Initiativa pentru ratificarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati a fost lansata la 2 decembrie 2008 de catre 14 ONG-uri din domeniu, cu scopul de a promova ratificarea acestui document juridic international de catre Parlamentul R. Moldova. Activitatile desfasurate in cadrul Initiativei sunt realizate cu sprijinul financiar al Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si al Fundatiei Soros - Moldova (FSM)

http://www.info-prim.md