Cauta Pacea si Alearga dupa ea



Cauta Pacea si Alearga dupa eaPe data de 23 ianuarie Uniunea Presei de Afaceri a desfasurat un seminar in cadrul proiectului "Vocea femeii pentru pace si democratie" sustinut de Programul de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice, Ambasada SUA.

Seminarul a avut loc la Vadul lui Isac, Cahul la care au participat femei de diferite virste si de diferite profesii. Discutiile duse au avut ca scop incurajarea femeilor de a participa in alegeri si de a vota corect. La fel seminaru a cuprins astfel de teme ca: Democratia, Drepturile Femeii, Femeia in Politica, Stilurile de Conducere si Efectele lor, Obstacole in egalitate de gen, pasi de participare civica si abilitati de conducere.

Prin urmare majoritea mesajelor expuse au fost ca: "parlamentarii sa fie mai receptivi la nevoile femeilor", dorim sa fim intelese, auzite, ascultate, incurajate de toti cei, care ne conduc tara asa cum ati facut-o dumneavoastra, ati venit de departe si ne ascultati pasul.Transmit salut fierbinte tuturor femeilor cu care colaborati. »

La fel participantele au sa fie informate in continuare, cauza fiind faptul ca pina in prezent nu este determinata lista pentru cine sa voteze si atit mai mult nu se cunoaste nimic despre candidati si exista temerea de a vota pentru cine n-ar fi.

În final, Elena Pascal, liderul organizatiei "Vestea Pacii"a expus cuvintele din biblie "Cauta Pacea si Alearga dupa ea".

Este important ca femeile din Moldova sa fie unite si sa promoveze pacea si democratia, iar votul fiecarui cetatean sa fie unul corect.

Uniunea Preseri de afaceri va promova in continuare si in alte regiuni astfel de seminare cu scopul de inviora si a informa femeile in pragul alegerilor parlamentare.

 

Sursa: Initiative Democratice