Mai multe asociatii obstesti vor beneficia de finantare de la buget



Cereri de finantare de la bugetul de stat pentru desfasurarea proiectelor culturale vor putea depune toate asociatiile obstesti interesate. Pana acum de acest drept beneficiau doar uniunile de creatie. Data limita de prezentare a cererilor este 1 iunie a fiecarui an, transmite Info-Prim Neo.

„Majorand numarul asociatiilor obstesti beneficiare, Guvernul a stabilit si mecanismul de inaintare a proiectelor pentru finantare, precum si modalitatile de completare a cererilor", a declarat ministrul finantelor, Mariana Durlesteanu.

Finantari vor fi acordate in limita mijloacelor financiare stabilite anual in Legea bugetului de stat. O conditie de obtinere a finantarii de la buget este contributia financiara a asociatiei beneficiare la realizarea proiectului. Propunerile bazate in exclusivitate pe suportul bugetului nu vor fi acceptate, a precizat ministrul.

Vor fi selectate, in special, proiecte sau actiuni culturale, care se adreseaza unui public numeros, de exemplu necesitatilor culturale ale unui teritoriu, proiectele republicane sau zonale, proiectele propuse in parteneriat (2-3parteneri). Nu vor fi finantate proiectele de ajutor umanitar sau de caritate, activitatile politice si de partid, activitatile comerciale, calatoriile individuale in strainatate, precum si cele ce presupun dezvoltarea institutionala primara a asociatiilor respective, a mai spus Mariana Durlesteanu.

Info-Prim Neo