Moldova-azi.md – o nouă resursă video lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează platforma multimedia moldova-azi.md care însumează toate materialele video realizate până în prezent de către Departamentul Campanii și Producție al CJI. Astfel, utilizatorii vor putea accesa și vizualiza de la documentare și spoturi, până la emisiuni de dezbateri sau tutorialele ABC-ul presei.

logo moldova azi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Scopul acestei platforme este de a facilita accesul consumatorilor de presă și jurnaliștilor la  producțiile video realizate de către CJI de-a lungul anilor, precum și la cele care urmează a fi produse. Site-ul este structurat în 5 categorii: Emisiuni, Dezbateri, Documentare, Spoturi și Despre noi.

Emisiuni – La această categorie puteți accesa emisiunile ”Europa pentru tine” și ”Media Azi”. Ultima este realizată săptămânal de către Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și are drept scop scoaterea în prim-plan a principalelor probleme cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din mass-media autohtonă.


Dezbateri – Aici pot fi urmărite edițiile Clubului de presă, lansat de CJI şi de Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) în toamna anului 1995. În cadrul acestor întâlniri informale, jurnaliştii au ocazia de a discuta cu personalităţi din diverse domenii de activitate pe marginea unor probleme actuale din societate. Cluburile de presă au loc lunar.


Documentare – Aceste producții video complexe realizate de CJI readuc în vizorul public problemele stringente cu care se confruntă societatea. Aici sunt plasate și materiale video (fillere) în care mai mulți antreprenori povestesc despre experiențele de lansare a afacerilor în Republica Moldova.


Spoturi – Categoria a însumat spoturile realizate pe parcursul activității CJI în cadrul diferitelor campanii de promovare a anumitor proiecte de lege, inițiative de educație media etc., între care cele intitulate ”Unitatea dă forță”, ”Vrem acces în Parlament” „Intoxicarea informațională dăunează grav sănătății!” sau ”Să nu ne creadă de proști”.        
De asemenea, pe prima pagină a site-ului moldova-azi.md găsiți tutorialele ABC-ul presei. Acestea sunt materiale video scurte, care reprezintă un „dicţionar specializat” ce conţine video-uri şi articole care explică principiile pe care este construită presa şi modul în care funcţionează media.


Materialele video pot fi preluate fără restricții de către posturile de televiziune sau site-urile de știri interesate.
 
Moldova-azi.md este un o platformă multimedia realizată de către Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). CJI este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și educație mediatică.