Un ONG acuza organele de drept de incalcarea principiului prezumtiei nevinovatiei



Asociatia obsteasca „Moldova mea" crede ca Procuratura Generala (PG) si Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au incalcat principiul prezumtiei nevinovatiei cand au acuzat public, la finele saptamanii trecute, unii politicieni de opozitiei ca ar avea atributii la un posibil atentat la viata vicespicherului Iurie Rosca, transmite DECA-press.

PG si MAI au spus atunci ca era vorba de liderul Aliantei „Moldova Noastra", Serafim Urechean, deputatul acestui partid, Ion Plesca, si ex-ministrul apararii, ex-directorul Serviciului de Informatii si Securitate (SIS), Valeriu Pasat.

Presedintele Asociatiei, Fiodor Ghelici, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca astfel PG si MAI s-au facut vinovate de incalcarea Constitutiei Republicii Moldova, in care este prevazut principiul prezumtiei nevinovatiei.

Potrivit spuselor sale, orice persoana este considerata nevinovata, chiar daca asupra sa planeaza o acuzatie, pana in momentul in care vinovatia sa nu este dovedita de instanta de judecata.

DECA-press