Declaratia membrilor Asociatiei Presei Independente (API) in legatura cu alegerile parlamentare

api_logo.jpgConstienti de responsabilitatea ce revine mass-media in campania electorala din anul 2009, institutiile media neafiliate politic membre ale Asociatiei Presei Independente (API) isi declara angajamentul de a reflecta desfasurarea campaniei electorale nepartinitor si echidistant, in conformitate cu prevederile statutare ale API. Pe toata durata campaniei electorale, membrii API vor continua sa profeseze jurnalismul obiectiv si nu vor admite partizanatul politic in editiile periodice pe care le reprezinta. Spatiul pentru publicitatea electorala va fi oferit tuturor formatiunilor politice si candidatilor independenti inregistrati oficial, respectandu-se principiul de acces liber pentru toti subiectii electorali.

Membrii Asociatiei Presei Independente (API) subscriu Cartei Alegerilor Libere si Corecte, elaborata de Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte „Coalitia-2009" si indeamna toate institutiile mass-media scrise si electronice din Republica Moldova sa faca acelasi lucru.

Membrii API fac apel catre toti editorii sa nu se lase influentati de concurentii electorali si sa se abtina de la orice forma de manipulare a opiniei publice, respectand principiile de etica profesionala si pluralismul de opinii.


Adoptata la sedinta membrilor API din 16 ianuarie 2009