Apel către instituţiile mass-media privind asumarea angajamentului de promovare a egalităţii de gen



Asociaţia Presei Independente (API) şi Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women), invită redacțiile instituțiilor mass-media din Republica Moldova să-și asume Angajamentul ”Mass-media pentru egalitatea de gen” şi să semneze acest angajament în cadrul unui eveniment public care va avea loc luni, 19 septembrie 2016.

API și UN Women speră că jurnaliştii şi instituţiile mass-media din R. Moldova înţeleg necesitatea asigurării și promovării echilibrului de gen, în virtutea faptului că tratamentul egal al femeilor și bărbaților reprezintă un drept fundamental definitoriu care stă la baza societății democratice moderne și este indispensabil pentru dezvoltarea acesteia.

Angajamentul ”Mass-media pentru egalitatea de gen”, completat de redacțiile instituţiilor mass-media va fi semnat public în cadrul mesei rotunde Egalitatea de gen şi mass-media: o provocare pentru Moldova” care va avea loc la 19 septembrie 2016 în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel, Sala ”Begonia”, cu începere de la ora 10.00.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele şi concluziile Programulului de susţinere a mass-mediei în asigurarea egalităţii de gen, realizat de API în cadrul Programului ONU ”Femeile în Politică”, finanţat de Guvernul Suediei.

Vă rugăm să completați documentul atașat (vedeți punctele 1-2-3-4) și să-l transmiteți, împreună cu numele persoanei care va participa la eveniment și va semna angajamentul, pe adresa stela.roman@api.md pănă joi, 15 septembrie 2016, ora 12.00.

Pentru informații adiționale vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 022 210602 (persoană de contact: Stela Roman, coordonatoare proiecte).

Angajamentul ”Mass-media pentru egalitatea de gen” poate fi descărcat aici.