Mass-media pentru egalitatea de gen: API a publicat o bază de date a expertelor în diferite domenii



 

Pe pagina web a Asociația Presei Independente (API), la rubrica „Mass-media pentru egalitatea de gen”, a fost publicată o bază de date cu femei experte în diverse domenii – politici sociale, antreprenoriat, securitate informațională, educație, sănătate, combaterea violenței, drepturile omului etc.

Deocamdată în listă sunt doar 37 de experte, însă baza de date va fi completată şi actualizată cu ajutorul jurnaliştilor şi a activiştilor. În dreptul numelor expertelor, este indicat domeniul lor de expertiză, funcția deținută și adresa electronică la care pot fi contactate. La aceeaşi rubrică „Mass-media pentru egalitatea de gen” sunt publicate cele mai bune fotografii prezentate la concursul organizat de UN Women „Egalitate prin obiectiv”. Imaginile pot fi descărcate şi publicate gratuit.

Baza de date a fost elaborată în cadrul Programului de susţinere a mass-mediei în asigurarea egalităţii de gen, implementat de API cu suportul financiar al UN Women şi a Programului ONU „Femeile în Politică”. Unul din obiectivele programului este fortificarea capacităţilor instituţiilor mass-media (presa scrisă, presa online, mass-media electronică naţională şi locală) pentru promovarea egalităţii de gen în Republica Moldova. Mai multe detalii despre program puteți găsi aici.

Linkuri directe:

Baza de date a femeilor experte în diferite domenii –

http://api.md/page/ro-mass-media-pentru-egalitatea-de-gen-295

Galeria foto „Egalitate prin obiectiv” – http://api.md/page/ro-286

Pentru informaţii suplimentare:

0 22 210602,

Diana Lungu, coordonatoare comunicare API

diana.lungu@api.md