Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului in Moldova, Nr. 4 (decembrie) 2008



Editia din decembrie a Monitorului Oficial al Drepturilor Copilului in Moldova consemneaza constatarile-cheie ale Raportului Copiilor privind respectarea dreptului copilului la educatie si anunta apropiata reuniune la Chisinau a Grupului pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in care vor fi prezentate observatiile copiilor asupra respectarii dreptului copilului de a fi protejat impotriva abuzului si a neglijentei. 

Aceasta editie a Monitorului Oficial al Drepturilor Copilului prezinta profilul si atributiile Avocatului parlamentar pentru protectia drepturilor copilului in Republica Moldova, desemnat in octombrie 2008, si include de asemenea cateva opinii ale copiilor despre fenomenul violentei. „Avem nevoie de dragoste, nu de violenta", „Copiii sunt educati la telefon" sunt cateva dintre titlurile contributiilor semnate de copii.

„Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului in Moldova" este editat prin contributia celor 25 de copii din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) in iulie 2008. Initiativa CIDDC este realizata in cadrul proiectului „Copiii monitorizeaza respectarea propriilor drepturi", cu sprijinul acordat de Organizatia Suedeza „Salvati Copiii", Misiunea Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Moldova, Agentia Suedeza de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Fundatia SOROS Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: „In Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului".

Descarca Nr. 4 al Monitorului aici (PDF, 512 Mb)  

 

E-mail: monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md
 

La Multi Ani!