API a premiat autorii celor mai bune articole pe teme europene



Asociatia Presei Independente (API) a anuntat luni, 29 decembrie, rezultatele concursului national de articole si reportaje pe teme europene „Reporter european”, editia a doua. Unul dintre premii a ajuns in redactia Agentiei Info-Prim Neo.

Scopul concursului a fost de a stimula interesul jurnalistilor din mass-media locale si nationale pentru problematica europeana. Comisia de concurs, din componenta careia au facut parte experti in domeniu si jurnalisti profesionisti, a acordat premii la doua categorii.

La categoria „Presa scrisa”, premiul I i-a revenit lui Dmitri Kalak de la publicatia „Экономическое обозрение”, „Логос Пресс”. Premiul II l-au impartit reporterul Info-Prim Neo, Eugenia Pogor, si Valentina Baciu de la cotidianul „Timpul de dimineata”. Premiul III i-a fost acordat Olesei Hancu de la ziarul „Ora Locala” (Ialoveni).

La categoria „Audiovizual”, premiul I i-a fost oferit Lilianei Barbarosie de la Radio „Europa Libera”. Premiul II i-a revenit Ludmilei Barba de la TV „Moldova International”. Premiul III nu a fost acordat. Laureatii concursului au primit diplome si premii banesti.

Concursul a fost organizat de API, cu suportul Fundatiei Soros-Moldova, in cadrul proiectului „Fortificarea retelei de jurnalisti „Reporter european”.

Info-Prim Neo