API a premiat cei mai buni jurnalisti



api_logo.jpgAsociatia Presei Independente (API) a desemnat laureatii premiilor sale anuale, oferite castigatorilor concursurilor sale interne, cat si celui mai bun jurnalist din afara API.

Anul curent, API a anuntat pentru jurnalistii angajati la institutiile media membre API trei concursuri – „Cea mai buna ancheta reportericeasca”, „Cel mai bun reportaj” si „Cea mai buna fotografie”. În urma examinarii dosarelor, juriul a decis sa ofere premii urmatorilor jurnalisti:

 

  • Tudor Iascenco, „Cuvantul” (Rezina) - „Cea mai buna ancheta reportericeasca”;
  • Diana Railean, „Ziarul de garda” (Chisinau) - „Cel mai bun reportaj”;
  • Andrei Suzanski, „SP” (Balti) - „Cea mai buna fotografie”.

API a acordat premiul “Cel mai bun jurnalist din afara API” in anul 2008 lui Corneliu Rusnac (BBC Moldova). Premiul pentru cel mai bun jurnalist din afara API a fost instituit in 2005 si este oferit unui jurnalist angajat la o institutie media neafiliata API in urma unui sondaj in randul membrilor API.

Asociatia Presei Independente (API) este o asociatie obsteasca, constituita pentru a sustine mijloacele de informare in masa neafiliate politic. Actualmente, API intruneste 16 ziare nationale si regionale, o agentie de stiri, Centrul Independent de Jurnalism si 3 jurnalisti liber profesionisti. API a fost inregistrata oficial la Ministerul Justitiei la 29 septembrie 1997, fiind prima asociatie de acest fel din republica.

Telefon pentru relatii: 22-09-96