Lideri ONG protesteaza in sprijinul libertatii intrunirilor



Joi, 25 decembrie, liderii organizatiilor de aparare a drepturilor omului si a altor organizatii neguvernamentale vor desfasura un mars de protest in sprijinul libertatii intrunirilor, exprimandu-si solidaritatea cu organizatiile si persoanele a caror libertate la intrunire a fost incalcata.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de Info-Prim Neo, actiunea va incepe la ora 11.00, in fata oficiului Centrului pentru Drepturile Omului (str. Sfatul Tarii, 16). Ulterior, participantii la mars vor desfasura proteste scurte in fata sediilor Ministerului Justitiei, Ministerului Afacerilor Externe, Parlamentului, Presedintiei, Guvernului si Ministerului Afacerilor Interne.

Participantii la protest vor marsalui cu braduti, purtand masti de Anul Nou (inclusiv de purcel si magarus) si caciuli de Mos Craciun. „În acest mod, liderii organizatiilor de aparare a drepturilor omului, in mod simbolic, vor aduce la bun sfarsit ultimele pr oteste nerealizate si vor atrage atentia societatii asupra violarii libertatii intrunirilor in Moldova”, se spune in comunicat.

În cadrul protestului vor participa Amnesty International Moldova, Asociatia Presei Independente; Centrul de Investigatii Jurnalistice, Centrul Medical de Reabilitare a Victimelor Torturii „MEMORIA", Centrul National al Romilor , Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului, Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului – CReDO , Hyde Park , Institutul pentru Drepturile Omului, Juristii pentru Drepturile Omului si Promo-Lex .

„Imaginati-va sa fie arestati toti liderii ONG-urilor pentru drepturile omului”, a declarat luni, 22 decembrie, Evghenii Golosceapov, directorul executiv al Amnesty International Moldova, la o masa rotunda a liderilor ONG la care s-a decis desfasurarea protestului.

www.info-prim.md