Puterea a cincea – al doilea Hackathon din Republica Moldova



În perioada 1 - 3 iulie 2016, Centrul pentru Jurnalism Independent și Deutsche Welle Akademie desfășoară cea de-a doua ediție a Hackathon-ului – Puterea a cincea. De această dată, organizatorii își propun să încurajeze dezvoltarea unor idei de proiecte și aplicații, care să promoveze educația mediatică.
 
Cea de-a doua ediție a Hackathonului „Puterea a cincea” are scopul să îmbunătățească abilitățile consumatorilor de media de a percepe critic mesajul media, de a filtra informația cu ajutorul unor aplicații web sau mobile, precum și a altor instrumente IT inovatoare.
 
La eveniment vor fi prezenți dezvoltatori IT, programatori, jurnaliști, designeri, bloggeri, activiști civici, consumatori media etc. În cadrul ediției din acest an, la hachathon vor participa și concurenți din Ucraina și Georgia. Experții invitați și mentorii evenimentului vor ajuta participanții pe parcursul hackathonului să-și dezvolte ideile.
 
Trei echipe desemnate de juriu câștigătoare vor beneficia de granturi a câte 2000 € pentru dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor. Proiectele vor fi publice și gratuite pentru utilizare.
 
Pe 1 iulie, în prima zi de Hackathon, autorii proiectelor înscrise la eveniment își vor putea prezenta ideile într-un format prestabilit (maximum 2 minute).
 
În a doua zi, pe 2 iulie, mai mulți experți invitați vor face prezentări și master-class-uri pe teme precum: ”Educația mediatică – necesitate sau ”tendință de moment”, ”Elementele unei știri profesioniste pe înțelesul tuturor”, ”Tendințe de manipulare și dezinformare din mass-media”, ”Manipularea prin social media” etc. După master-class-uri, echipele vor începe lucrul la proiecte.
 
În a treia zi de Hackathon – 3 iulie, echipele vor continua lucrul la dezvoltarea proiectelor cu ajutorul mentorilor. La sfârșitul zilei, proiectele demo vor fi definitivate, iar prezentările finale, care nu vor depăși 5 minute, vor fi pregătite conform formatului pus la dispoziție de organizatori.
 
La finalul Hackathonului vor fi desemnate cele 3 proiecte câștigătoare.

Toate informațiile privind programul (în curs de elaborare) evenimentului și regulile de participare le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului:hackathon2.media-azi.md.  
 
Participarea la eveniment este gratuită, dar cu preînregistrare. Vă puteți înscrie cu o idee de proiect în echipă, pe care o veți dezvolta pe parcursul evenimentului cu ajutorul mentorilor. La fel, vă puteți înregistra în echipă, chiar dacă nu aveți o idee de proiect, dar sunteți interesați de eveniment, iar mentorii vă vor ghida să identificați și să dezvoltați un proiect. Formularul de înregistrare trebuie completat până la data de 25 iunie 2016. 

Pentru detalii, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon: 022 213 652.