Scurtmetrajul autohton ”Al 9-lea Cer” acum poate fi vizionat online



„Al 9-lea cer”, primul film în R. Moldova, care ajută spectatorul să pătrundă dincolo de aparențe în lumea internă a persoanelor, care se confruntă cu fenomenul suicidului. Filmul poate vi vizualizat aici: http://mirt.md/marti-10-mai-ora-12-00-lansarea-online-al-filmului-al-9-lea-cer/

Într-un cadru discret de siguranță spectatorul este provocat să exploreze subiectul, îmbrățișând compasiunea și responsabilitatea fața de aproapele,  confruntându-și clișeele și lărgindu-și hotarele înțelegerii fenomenului suicidului.

Scurtmetrajul încurajează persoanele care trec prin situații și stări dificile să caute ajutor profesionist.  Totodată, scenariul provoacă modul, în care se comunică în spațiul public la acest subiect.

În proces de filmare au fost implicați peste 30 de artiștiprofesioniști și amatori, care și-au unit voluntar eforturile sub conducerea regizorului Ștefan Scorpan (https://www.facebook.com/stefan.scorpan ) pentru a sensibiliza societatea cu privire la drama celor ce suferă singuri,  în tăcere și fiind neînțeleși de nimeni.

Istoriile din film inspirate din cazurile reale de la Linia Verde Antisuicid www.pentruviata.md au fost sculptate cu atenție și delicatețe într-un scenariu captivant de către regizorul Ștefan Scorpan alături de echipa de psihologi.

Scurtmetrajul a fost realizat cu susținerea Ambasadei SUA în R. Moldova.

Pentru detalii - 069379000

 P.S Anual în R. Moldova se sinucid 500-700 de oameni. Și statistica aceasta tristă nu include toți oamenii și nu include nici tentativele de suicid, în mod special care sunt în creștere la minori, și nici pe cei 7-10 oameni care sunt afectați pentru restul vieții de pierdere, suferind singuri, în tăcere și neînțeleși de către cei din jur.