Femeile din Edinet vor benefica de un nou serviciu



antrenament_fitness-studio.jpgLa 11 decembrie 2008, in orasul  Edinet a fost inaugurat un Fitness-studio. Acest serviciu comunitar adresat femeilor este realizat de Asociatia Obsteasca "Demos" si vizeaza crearea unui loc de munca pentru o tanara vulnerabila, beneficiara a Centrului de Reintegrare Sociala a Tinerilor "Alternativa" (CRST "Alternativa"), obtinerea veniturilor capabile sa asigure acoperirea partiala a unor cheltuieli ale CRST "Alternativa" - administrative, telecomunicatii, intretinere mijloace fixe s.a.

Noi, membrii echipei Asociatiei Obstesti „Demos”, am hotarat sa lansam un serviciu nou in comunitate, pentru ca, utilizand intr-un mod inteligent resursele materiale si intelectuale, sa reusim sa ajungem la succesul dorit: un serviciu bine retribuit pe piata, atit ca oportunitate de intremare a sanatatii si de petrecere a timpului liber gratis, pentru adolescente, contra plata – pentru femeile din comunitate, cit si ca sursa de venit, capabila sa asigure acoperirea unor goluri in bugetul Centrului de Reintegrare Sociala a Tinerilor „Alternativa”, spune directorul executiv al A.O. „Demos”, Liliana Samcov. Aceasta activitate de antreprenoriat social este compatibila cu scopurile si obiectivele statutare ale Asociatiei. Le oferim femeilor posibilitatea de a beneficia de un sistem complex de imbunatatire a sanatatii intr-o atmosfera calda si prietenoasa. Ne propunem sa realizam eficient atit scopul social al acestui serviciu, cit si cel financiar, planificand un serviciu prosper, cu clienti permanenti, care vor manifesta un inalt grad de satisfactie.  La realizarea serviciului dat a contribuit Directia Raionala Învatamint, Tineret si Sport Edinet,  alocand o unitate salariala de antrenor pentru grupurile de liceeni. Planul de afacere „Fitness-studio” este finantat de proiectele Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare in Moldova „Dezvoltarea durabilitatii financiare a organizatiilor societatii civile in Republica Moldova” si „Oportunitati mai bune pentru tineri si femei”, cu suportul financiar al Guvernului Roman si al Guvernului Statelor Unite ale Americii prin Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID).                                      

Pentru contact: Liliana Samcov, tel.: 24018;

e-mail: enterdemos@yahoo.com

 

Asociatia Obsteasca „Demos” este o organizatie necomerciala ce activeaza la nivel regional. Scopul general al asociatiei este crearea conditiilor de viata si dezvoltare a tinerilor din regiunea de nord a Republicii Moldova si integrarea a lor sociala. Asociatia activeaza din 2001. În aceasta perioada au fost realizate in beneficiul comunitatii 8 proiecte, pentru care s-au colectat fonduri in marime de 2 mln 893 mii 868 lei.Asociatia a atras finantari in beneficiul primariei orasului Edinet in valoare de 576 919 lei.„Demos” este recunoscuta de Ministerul Justitiei Republicii Moldova drept Asociatie de Utilitate Publica.