Do it for Bunica a ocupat locul I la competiția internațională de antreprenoriat - Diamond Challenge



Pentru al doilea an consecutiv, Republica Moldova ocupă locul I la categoria impact social în cadrul competiției internaționale de antreprenoriat Diamond Challenge.

De această dată, Moldova s-a făcut auzită, cunoscută și aplaudată datorită echipei Do it for Bunica. Echipa Do it for Bunica, formată din patru liceeni din Orhei, vine cu o idee revoluționară, menită să combată consecințele uneia dintre cele mai actuale probleme pentru Republica Moldova, prin crearea unei platforme web destinată migranților din R.Moldova, unde pot găsi și plăti online tineri / adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești. Do it for Bunica a impresionat profund juriul de la Delaware care le-au oferit premiul mare în valoare de 10.000$, sumă care va fi ulterior investită în dezvoltarea afacerii sau studiile tinerilor.

În acest an, Republica Moldova a fost reprezentată de: Do it for Bunica și Healthy Spray, fiind unica țară care a ajuns în finala internațională cu două echipe. Echipa Healthy Spray a prezentat la Youth Entrepreneurship Summit un produs unic, ce reprezintă o soluție cu extract de mentă sau lămâie, care este fi folosită pentru curățirea tablei de scris. Pe lîngă proprietatea de a dizolva praful de cretă, de altfel foarte dăunător sistemului respirator, Healthy Spray mai stimulează și activitatea intelectuală și puterea de concentrare a studenților.

Diamond Challenge este o compeție de business, de origine americană, destinată liceenilor din întreaga lume. Anul acesta, peste 1000 de participanți din 22 de țări au participat în concurs.

În edițiile anterioare, trei dintre echipele din R.Moldova au reușit să se claseze în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 6000$.

Proiectul „Diamond Challenge Moldova” este implementat de A.O. INVENTO în colaborare cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015”, a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.

*Echipa de management a proiectului Diamond Challenge Moldova și echipa Do it for Bunica mulțumesc Consiliului Raional al Tinerilor din Orhei și tuturor persoanelor care au contribuit financiar prin intermediul platformei Indiegogo, la deplasarea echipei în Statele Unite ale Americii, la finala internațională a concursului Diamond Challenge.

**Pentru mai multe fotografii și detalii, vizitați pagina noastră de Facebook Diamond Challenge Moldova.

Persoană de contact:

Ana Mîrza, PR Manager Diamond Challenge Moldova

Telefon: 069007798

Email: info@diamondchallengemoldova.org / anamirza21@gmail.com

 

DSC_0283.JPG