Clubul International al Femeilor din Moldova invita la traditionalul Targ de caritate de iarna



iwcmbazar.jpgClubul International al Femeilor din Moldova (IWCM) organizeaza la 6 decembrie, la Moldexpo, traditionalul Targ de caritate de iarna (Winter Bazaar), ajuns la a XII-a editie. La eveniment sunt invitate peste 20 de misiuni diplomatice si organizatii internationale, si 15 organizatii non-guvernamentale locale. Banii adunati vor merge catre trei organizatii, proiectele carora au fost selectate pentru finantare, din cele 35 de cereri prezentate clubului, transmite Info-Prim Neo. Presedintele IWCM, Marcie Gräfin Lambsdorff, a declarat vineri, 5 decembrie, in cadrul unei conferinte de presa ca vor beneficia de granturi centrele sociale pentru copii „Renastere” si „Speranta” din Chisinau, si gradinita din satul Lunga, raionul Floresti”.

„Ne bucura faptul ca putem sustine copiii, in special pe cei cu probleme de sanatate”, a declarat presedintele comisiei pentru granturi IWCM, Susan Balian.

Participantii la targ vor expune spre vanzare produse alimentare, haine, obiecte de artizanat, suvenire, carti – tot ce reprezinta traditia tarilor din care vin. IWCM va amenaja un stand unde copii se vor putea fotografia cu Mos Craciun. La fel, va fi organizata o tombola cu premii.

Timp de 11 ani in cadrul actiunii au fost colectate circa 112 mii de dolari. În 2007 banii colectati la targ au fost impartiti de punctul medical din satul Balauresti, raionul Nisporeni, gradinita „Spicusor” din comuna Gratiesti, Chisinau si centrul „Pro Dezvoltare” din satul Harbovat, raionul Anenii Noi.

IWCM a fost fondat in 1997, cu scopul de a permite persoanelor straine si autohtone sa intreprinda actiuni de caritate, dar si de a cunoaste mai multe despre traditiile si cultura Moldovei. IWCM are 100 de membre.

 

Info-Prim Neo