Societatea civilă pune problema transparenței și responsabilității Parlamentului ca prioritate



Astăzi, 18 martie,  IDIS ”Viitorul” a transmis conducerii legislativului Raportul-Sinteză cu privire la căile de îmbunătățire a transparenței și responsabilității procesului legislativ în Republica Moldova, elaborat în cadrul unor audieri publice ale Agendei Naționale de Business.

Raportul a fost elaborat pe baza a 39 depoziții individuale depuse de către reprezentanți ai asociațiilor de business, mediul academic, autorități publice locale, lideri ai societății civile, care au analizat lacunele actualului proces legislativ din Republica Moldova. Autorii raportului au trasat o serie de concluzii privind activitatea Legislativului în procesul decizional și au venit cu recomandări pentru îmbunătățirea acestuia.

Recomandările experților și mediului de afaceri au fost transmise speakerului Parlamentului RM, Dlui Andrian Candu, tuturor Președinților de Comisii parlamentare permanente, Prim-ministrului Pavel Filip și Secretarului General al Cancelariei de Stat, considerând că este un moment oportun în care autoritățile centrale ale Republicii Moldova au nevoie de susținere și control public.

Raportul poate fi accesat aici:

http://viitorul.org/newsview.php?l=ro&idc=132&id=5076&t=/STIRI-EVENIMENTE-IDIS/IDIS-Viitorul-va-aprinde-lumina-in-casele-din-Chiinau&t=/STIRI-EVENIMENTE-IDIS/Experti-IDIS-Agricultura-RM-are-nevoie-de-strategii-de-lunga-durata&t=/STIRI-EVENIMENTE-IDIS/Raport-Ateptam-ca-Parlamentul-RM-sa-se-conformeze-standardelor-de-transparenta-decizionala

Pentru detalii, contactați ofițerul de presă al IDIS/ANB, Diana Lungu la numărul de telefon 0 22 221844 sau la adresa de e-mail diana.lungu@viitorul.org