ONG anunta derularea unui program de dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii



ONG anunta derularea unui program de dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii in localitatile rurale

Asociatia neguvernamentala „Pro Cooperare Regionala”, cu sediul la Balti, a anuntat despre lansarea programului SMEDRA, un program menit sa ajute la dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii din localitatile rurale ale Republicii Moldova, transmite DECA-press.

Potrivit lui Sergiu Mihailov, director executiv al „Pro Cooperare Regionala”, proiectul SMEDRA include doua componente de baza: cursuri de instruire si acordare de granturi initiatorilor de afaceri la sate.

În perioada decembrie 2008-februarie 2009, potrivit sursei citate, „Pro Cooperare Regionala” va organiza o serie de seminare in domeniul businessului si administrarii afacerilor. Vor fi abordate asa teme ca planificarea si organizarea unei afaceri, managementul riscurilor de antreprenoriat, contabilitatea manageriala si planificare, marketingul si vanzarile in businessul mic si mijlociu, analiza sectoriala in agricultura etc.

Participantii la aceasta serie de seminare vor putea la sfarsitul cursurilor sa elaboreze planuri de afaceri si sa le depuna la  asociatia „Pro Cooperare Regionala“ in vederea obtinerii unui grant.

Vor fi oferite doua tipuri de granturi, in dependenta de necesitatile aplicatului, pana la 2500 Euro si pana la 5000 Euro.

DECA-press