Campania "16 zile de actiuni impotriva violentei in baza de gen" a fost lansata



În Republica Moldova a fost lansata Campania Internationala „16 zile de actiuni impotriva violentei in baza de gen”, transmite Agentia DECA-press.

Genericul Campaniei din acest an este  „Drepturile omului pentru femei – drepturile  omului pentru toti”.

Scopul Campaniei este mobilizarea societatii, guvernului si organizatiilor neguvernamentale la participarea activa in prevenirea si combaterea violentei  in baza de gen si a violentei in familie.

Activitatile si evenimentele din cadrul Campaniei se vor desfasura in perioada 25 noiembrie – 10 decembrie si vor avea loc in Chisinau, Balti, Soroca, Comrat,  Cahul si in alte localitati  ale tarii.

În cadrul Campaniei vor fi organizate cursuri de instruire, mese rotunde, dezbateri publice, conferinte, programe TV si radio cu caracter de sensibilizare, instruire si informare in domeniul drepturilor omului, violentei in baza de gen si violenta in familie.

Activitatile Campaniei sunt sustinute financiar de Misiunea OSCE in Moldova, Agentia Suedeza pentru Dezvoltare Internationala prin intermediul programului UNIFEM din Moldova, precum si de Ambasada Republicii Cehe in Moldova si Guvernul Principatului Liechtenstein.

Campania „16 Zile de actiuni impotriva violentei in baza de gen” a fost initiata in 1991 de catre Women's Global Leadership Institute. În Moldova campania se desfasoara al patrulea an consecutiv.

DECA-press