Festivitate la Ambasada SUA in Moldova



Circa 30 de manageri de proiecte, care pe parcursul anului 2008 au primit finantare prin intermediul Programului de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice al Ambasadei SUA in Republica Moldova au participat la o festivitate de decernare a certificatelor de obtinere a grantului, in cadrul careia a fost recunoscuta activitatea buna a acestor organizatii.

Potrivit dlui John Balian, prim-secretar pentru cultura si presa al Ambasadei SUA in Republica Moldova, organizarea unor astfel de intalniri cu directorii de proiecte a devenit deja o traditie. „Este o modalitate de a spori simtul apartenentei beneficiarilor nostri la un grup ce impartaseste aceleasi valori. Activand fiecare intr-un domeniu anume este posibil ca sa-si desfasoare activitatile izolat in societate. Noi am dorit sa le oferim  portunitatea de a face cunostinta cu alte organizatii care desfasoara activitati similare, sa comunice intre ei si astfel sa-i ajutam sa inteleaga mai bine care sunt prioritatile, problemele, precum si interventiile necesare pentru imbunatatirea situatiei la nivel de comunitate si societate, in general".

În context, dna Sharon Ketchum, sef adjunct al sectiei cultura si presa (Ambasada SUA) a reiterat ca finantarea oferita prin intermediul Programului de granturi al Ambasadei SUA nu este prea mare, dar oamenii din Moldova sunt destul de creativi, reusind cu mijloace mici sa initieze proiecte destul de bune. Printre proiectele de succes, realizate de ONG-urile din Moldova cu sustinerea SUA, sunt cele care se refera la imbunatatirea accesului la informatii a populatiei, in special, a celei din mediul rural; implicarea tinerilor pentru asumarea propriilor responsabilitati. În prioritatile Programului de granturi se mai inscriu asa directii, precum: promovarea proceselor democratice, combaterea coruptiei, consolidarea societatii civile si a institutiilor democratice, solutionarea conflictelor, dezvoltarea economiei de piata si a reformelor economice etc.

Amintim ca pentru anul 2009 Ambasada SUA in Moldova a anuntat continuarea Programului de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice in Republica Moldova.
Pentru informatii suplimentare, accesati: http://moldova.usembassy.gov/democracy_grants.htm

Sursa: Revista Forum Civic