Partid si ONG vor protesta "impotriva proastei guvernari"



Uniunea Jurnalistilor din Moldova si Miscarea Actiunea Europeana (MAE) vor protesta duminica, 9 noiembrie, la Chisinau impotriva a ceea ce MAE numeste „proasta guvernare a Republicii Moldova”. MAE face apel la fortele politice nationale, proeuropene, la societatea civila, la oamenii de buna credinta sa se alature protestului in Scuarul Operei Nationale, transmite Info-Prim Neo.

Presedintele MAE, Anatol Petrencu, a declarat la o conferinta de presa in sediul Agentiei Info-Prim Neo ca, „aflandu-se in al optulea an de guvernare, Partidul Comunistilor a adus R. Moldova la o criza profunda social-politica”. Într-o recenta vizita in nordul tarii, Anatol Petrencu a constat ca fermierii nu se pot bucura de roada bogata din acest an, fiindca nu au cui sa-si comercializeze productia. „Pentru ce mai exista acest stat, daca nu este capabil sa organizeze valorificarea productiei. Noi nu putem sa pretindem taranilor care au grij a de livezi, sa aiba grija si de comercializare, si de prelucrare si tot ei sa plateasca impozite”, a declarat liderul MAE.

„Majoritatea populatiei este condamnata la subnutritie si saracie totala”, se spune intr-un apel emis de MAE. „Regimul Voronin a lichidat independenta justitiei si autonomiei administratiei publice locale, incalca grav principiile statului de drept”, a spus Petrencu.

MAE considera ca „in raport cu partenerii occidentali, cu UE si SUA, cu structurile financiare internationale, R. Moldova promoveaza o politica duplicitara”. „Retorica pro-europeana camufleaza de fapt esenta pro-ruseasca a politicii interne si externe a Chisinaului oficial”, este aprecierea partidului data eforturilor de integrare europeana a guvernantilor.

Actiunea de protest organizata prin intelegere cu Uniunea Jurnalistilor va incepe duminica, la ora 11.00.
 
www.info-prim.md