Ograda Noastră ONG formează experți pentru viitori tineri antreprenori

Pe data de 13 noiembrie, 2015, Ograda Noastră ONG a organizat un training pentru profesori care urmeaz ăîn continuare să formeze abilități antreprenoriale în rândul elevilor din 4 școli ale Republicii Moldova.

În cadrul training-ului au fost discutate mecanismele inovative ale formării și dezvoltării abilităților antreprenoriale ale copiilor. Important în acest sens este ca atelierele de lucru să fie simpliste dar și foarte interesante, inovative, motivaționale și inspiratoare.

Scopul acestui proiect este să abiliteze elevii din treapta gimnazială și liceală să fie mai pregătiți pentru viață din perspectiva inițiativei economice, să înțeleagă mai bine principiile de bază a antreprenorialului, a gestiunii eficiente a timpului și resurselor.

Cursul de instruire va avea loc după finalizarea sesiunilor de bază și va fi compus din 2 module: teoria și practica. Pe parcursul întregului an academic cursurile vor fi facilitate de diverși experți si facilitatori în domeniu.

Spre sfârșitul anului academic de studii, 60 de elevi cu vîrsta cuprinsă între 12-16 ani vor primi un împrumut în valoare de 200 lei MDL, astfel încît aceștia sa-i folosească pentru a obține un profit ca mai apoi sa-i returneze înapoi.Școala în comunitatea noastră trebuie să devină agentul schimbării și promovării mentalității antreprenoriale cu scopul promovării activismului civic și dezvoltării unei societăți democratice.

Amintim, că proiectul este inspirat de un model similar implementat cu mult succes în Marea Britanie și realizat de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastră” ONG cu susținerea Fundației pentru Dezvoltare Angello Development Foundation și Significado Foundation

Articol adaugat de: Lilia Manastîrlî
Alte articole: