Azi in scena - miine in viata



monoparentale1108.jpgTeatrul Social „Azi in scena - miine in viata", organizat la Scoala Internat din orasul Cahul, activitate in cadrul proiectului „Educatie pentru cetatenie activa si democratica"

Pe 30 octombrie, Asociatia Familiilor MonoParentale a desfasurat o activitate instructiv-educativa pentru 23 de tineri de la Scoala internat. Tema pe care s-a axat activitatea a fost violenta elev-elev. La inceput elevii au fost familiarizati cu principalele aspecte ale acestui fenomen: cauzele aparitiei si formele violentei, modalitati de manifestare. Tinerii au intervenit cu opinii referitor la necesitatea combaterii violentei intre elevi, au analizat diverse siuatii de conflict si abuz.

În cadrul acestei activitati s-au utilizat si elemente de Drama Participativa sau Teatru social. Aceasta tehnica s-a bazat pe inscenarea unui caz de un grup de participanti, restul raminind ca spectactori si au intervenit ulterior cu solutii de rezolvare a cazului. S-a inscenat o situatie tipica de abuz a unui grup de elevi mai mari fata de un elev din clasa mai mica. Restul elevilor au urmarit cu atentie situatia si la un moment dat ei au putut spune „Stop" ca si ei sa poata inlocui unul din personajele care au gindit ca nu procedeaza corect. Astfel au avut posibilitatea sa ofere mai multe solutii de rezolvare a acestui caz si chiar sa intervina.

Din chestionarele de evaluare care le-au completat la final am constatat ca aceasta tehnica le-a fost destul de interesanta si i-a ajutat sa anlizeze si sa inteleaga mai bine cum se poate rezolva pe cale pasnica o situatie de violenta.

Asociatia Familiilor MonoParentale.