Consumatori de droguri si voluntari colecteaza seringi utilizate din parcurile si curtile din Balti



Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata" desfasoara in perioada 15 octombrie-15 noiembrie, in cadrul programului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile, actiunea de colectare a seringilor utilizate din parcurile, curtile si scarile blocurilor din municipiul Balti, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit vicepresedintelui asociatiei „Tinerii pentru dreptul la viata", Ala Iatco, actiunea are drept scop reducerea riscului de infectare cu HIV, hepatitele virale si alte infectii cu transmitere prin injectarea ocazionala cu seringile utilizate a locuitorilor mun. Balti, in special a copiilor, tinerilor si batranilor. Activitatiile de colectare a seringilor sunt organizate saptamanal si se desfasoara cu participarea beneficiarilor utilizatori de droguri ai programului de reducere a riscurilor, personalul programului, voluntari ai asociatiei "Tinerii pentru dreptul la viata", filiala Balti.

Colectarea de seringi, transportarea si nimicirea lor se face conform regulilor sanitare stabilite de regulamentele si ordinele in vigoare. În urma realizarii actiunii sunt inregistrate numeroase mesaje de multumire din partea locatarilor cartierelor curatate. Astfel de actiuni, de rand cu lucrul educativ in mediul utilizatorilor de droguri in privinta returnarii seringilor utilizate la punctele de schimb a seringilor, sunt considerate activitati importante in cadrul programelor de reducere a riscurilor implementate si sunt organizate al patrulea an concomitent, sustine Ala Iatco.

Asociatia recomanda tuturor programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile implementate in R. Moldova sa organizeze actiuni de colectare a seringilor in comun cu beneficiarii.

www.info-prim.md

 

 

Articol adaugat de: Ala Iatco