Dezvoltarea durabila a societatii nu poate fi atinsa in afara parteneriatelor public-private



Moldova trebuie sa ajusteze legislatia nationala la cea europeana si sa promoveze reglementarea activitatilor de responsabilitate sociala corporativa, a declarat vineri, 31 octombrie, presedintele Parlamentului R. Moldova, Marian Lupu, in debutul conferintei internationale „Guvernarea si businessul pentru o mai buna responsabilitate sociala”, transmite Info-Prim Neo.

Presedintele legislativului si-a exprimat convingerea ca o dezvoltare durabila a societatii nu poate fi atinsa decat prin promovarea unor parteneriate intre sectorul public si cel privat.

Este necesara atragerea mediului de afaceri in solutionarea problemelor sociale. Responsabilitatea sociala corporativa, nu trebuie conceputa ca un element prin care statul, sectorul public, renunta la anumite obligatii, ci este o implicare mult mai activa a autoritatilor publice prin promovarea unor actiuni si instituirea de mecanisme stimulatorii pentru a implica cat mai ac tiv companiile in activitati de responsabilitate sociala, a precizat spicherul.

Potrivit presedintelui Camerei Americane de Comert din Moldova, director general al companiei de televiziune prin cablu SunCommunication SRL, John Maxemchuk, companiile trebuie sa inteleaga ca responsabilitatea sociala este o investitie de lunga durata.

„Una din activitatile care denota responsabilitatea sociala a companiei este si faptul ca „SunCumunication” este pe cale sa implementeze un proiect special in Leova, in parteneriat cu grupul din Carolina de Nord, care presupune constructia unei sere pentru copii din orfelinatele din Leova”, a declarat John Maxemchuk. Copii vor invata cum sa comercializeze produsele care vor fi crescute in aceasta sera, iar veniturile obtinute vor fi utilizate pentru necesitati personale. Investitia acestui proiect se estimeaza la peste 100 mii euro.

Conferinta „Guvernarea si businessul pentru o mai buna re sponsabilitate sociala”, este organizata de Parlamentul Republicii Moldova, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Reteaua Pactul Global Moldova, Camera de Comert Americana in Moldova si Fundatia Eurasia Oficiul din Moldova.

www.info-prim.md