Centrul Național de Mediu a elaborat ghidul care informează și instruiește autoritățile publice locale




Pentru a menține condițiile de viață, urmărind în permanență păstrarea echilibru­lui ecologic, se impun unele măsuri complexe si de competențe diferite, menite sa asigure posibilități sporite de recreare, dar si să combată poluarea mediului in care trăim. Un rol esențial în procesul diminuării problemelor de ordin ecologic îi revine atât organelor competente, cât și societății civile. 
Pentru a informa autoritățile publice locale despre importanța activității lor, a fost creat ghidul care urmărește să ofere anumite răspunsuri și să orienteze corect implicarea administrațiilor publice pentru a menține echilibrul natural. Astfel, acest ghid scoate în evidență aspectele ce țin de asigurarea securității ecologice prin contribuția autorităților, utilizarea  rațională și protecția resurselor naturale și modul de a implica nemijlocit publicul la protecția mediului. Ghidul a fost elaborat în două limbi: română și rusă de care vor beneficia autoritățile de pe întregul teritoriu al țării și este realizat conform legislației naționale.

Acest ghid este realizat în cadrul proiectului ,,Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova'', implementat de Centrul Național de Mediu, grație susținerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democrație al Ambasadei SUA din R. Moldova.
 Opiniile, constatările și concluziile prezentate în cadrul ghidului aparțin autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.