Prima Şedinţă a Clubului Formatorilor a debutat cu succes!



Clubul Formatorilor MilleniuM20 de formatori cu experiență din sectorul asociativ, au participat pe data de 22 septembrie la prima Şedinţă a Clubului Formatorilor, un spaţiu dedicat educației non-formale, comunicării profesionale schimbului de experiență și performanțelor. 

Şedinţa a fost organizată de Institutul de Instruire în Dezvoltare ,,MilleniuM”în cadrul proiectului ,,Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova”, susținut financiar de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, în cadrul Programului de Granturi 2015.

Timp de două ore, participanţii au aflat mai multe detalii despre Setul European de Competenţe a Formatorului, inclusiv cum poate fi acesta utilizat în realităţile Republicii Moldova.

Directorul Institutului de Instruire în Dezvoltare ,,MilleniuM”, Vitalie Cîrhană, afirmă că scopul acestei activităţi este ca trainerii să facă schimb de experienţă. ,,Prima şedinţă din cele opt care vor avea loc pe parcursul proiectului vine cu o totalizare a Cursului de Lungă Durată de formare de Formatori iar viitoarele şedinţe vor fi axate pe arii de competenţă ale Setului European a Formatorului.”.

În urma acestei întâlniri, formatorii prezenţi au reușit să facă schimb de experiență între ei și să cunoască noi ONG-uri din domeniul educației non-formale. Unul dintre trainerii prezenţi la şedinţă, Victor Artene a spus: ,,Aceste şedinţe mă vor ajuta să mă dezvolt ca formator, iar faptul că participanţii sunt din diferite domenii, face ca acest club să fie un loc unde poţi face networking, dar şi noi parteneriate”.

O altă participantă, Aliona Plăcintă consideră că şedinţa a fost una foarte productivă. ,,Am aflat ce instrumente folosesc formatorii internaţionali, cum ar fi cei de la Salto-Youth şi am făcut cunoştinţă cu alţi traineri care au o experienţă valoroasă în spate şi de la care am multe de învăţat”.

Ultima ședinţă din cele opt va fi destinată evaluării planurilor de viitor.   

Mai multe informaţii despre proiect puteţi afla de la coordonatorul de proiect, Ana Bezareu(tel. 068093861, ana.bezarau@rambler.ru).

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în RepublicaMoldova”  este  implementat  de  Institutul  de  Instruire  în  Dezvoltare  “MilleniuM”,  cu  suportulfinanciar  oferit  de  către  Ministerul  Tineretului  şi  Sportului  al  Republicii  Moldova  în  cadrulProgramului de Granturi 2015.