Expert-Grup anunță elaborarea unui Raport de evaluare si monitorizare a achizițiilor publice în Educație



Din cercetările noastre anterioare, precum si din constatările Curții de Conturi, se observă că prin procurările publice se pierd sume importante din banii publici. În afara de cauzele ce țin de competența joasă a funcționarilor implicați în achiziții, principalul motiv al acestei situații este corupția.

În aceste condiții, Centrul Analitic Independent Expert-Grup anunță elaborarea unui Raport de evaluare si monitorizare a achizițiilor publice în Educație. Raportul va conține concluzii și recomandări formulate în baza unei analize a rezultatelor achizițiilor anterioare și a monitorizării procesului de achiziții în curs. Studiul are menirea să sprijine măsurile anticorupție și să contribuie la îmbunătățirea politicilor de achiziții în sectorul educației.

Am ales anume sectorul educației pentru a elabora această analiză, prim prisma importanței sociale a acestuia, și totodată ținându-se cont de faptul că alte sectoare, cum ar fi Sănătatea și Drumurile, vor fi vizate în cadrul unui proiect mai amplu implementat de instituții internaționale.

Mai multe informații despre Expert-Grup găsiți pe site-ului nostru www.expert-grup.org