"Reporterii europeni" in turneu de presa la Ungheni



api_logo.jpgLa 17 octombrie a.c., membrii Retelei de jurnalisti „Reporter European", creata de Asociatia Presei Independente (API), dar si alti jurnalisti interesati de tematica europeana au mers intr-un „turneu de presa" la Casa Antreprenoriatului cu business-incubator, Centrul de Suport al Businessului si Zona Economica Libera din orasul Ungheni.

Jurnalistii s-au deplasat la Ungheni pentru a vedea rezultatele implementarii unui proiect european de 2 mln. euro care a prevazut crearea Casei Antreprenoriatului cu business-incubator si a Centrului de Suport al Businessului. Serghei Cladco, presedintele Casei Antreprenoriatului, a declarat ca astazi beneficiari ai business-incubatorului sunt 36 de agenti economici din diverse domenii. Alti zece beneficiari si-au extins activitatea si au plecat in alte spatii. În cei peste trei ani de activitate a businss-incubatorului doar 10 agenti economici au renuntat la activitatea de antreprenoriat. Serghei Cladco a mai spus ca in prezent Casa Antreprenorului si Centrul de Suport al Businessului isi concentreaza eforturile pentru a promova produselor autohtone pe piata romaneasca.

În cadrul „turneului de presa", jurnalistii au vizitat si Zona Economica Libera „Ungheni-Business". Sergiu Scutaru, administratorul principal al ZEL „Ungheni-Business", a declarat ca in primii cinci ani de activitate economica la ZEL au fost inregistrati 43 de rezidenti, originari din opt state europene, iar volumul investitiilor a depasit 30 mln. dolari, fiind create 1650 locuri de munca. Volumul vanzarilor nete a productiei industriale produse in regim de zona libera in anul 2007 a depasit 627 mln. lei, dintre care 92% au fost exportate peste hotarele R. Moldova. 

Reteaua de jurnalisti „Reporter European" a fost creata de Asociatia Presei Independente (API) cu suportul Fundatiei Soros-Moldova. Din Retea fac parte 12 jurnalisti din mass-media nationale si locale.
 

Telefon pentru relatii: 22-09-96