Curs gratis de limba engleza pentru dezvoltarea profesionala



Asociatia obsteasca „Centrul pentru Educatie Continua” in colaborare cu catedra Limba Engleza, Facultatea Limbi si Literaturi Straine, Universitatea „A. Russo” din Balti ofera studentilor anului 3 si 4 de studiu, viitori profesori de limba engleza, un curs gratis de limba engleza- Educatie Civica prin Predarea Limbii Engleze. Acest curs face parte dintr-o serie de activitati care urmeaza a fi organizate ca parte integranta a proiectului „Scoala Viitorilor Profesori de Limba Engleza”, proiect finantat de Ambasada Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova si agenti economici din tara cum ar fi SRL „Nordlinks”, SRL „Iuvas”, SRL „Anila Design”, Reteaua de Librarii „Pro Noi”.

Prin intermediul acestui curs studentii vor avea posibilitatea sa abordeze o serie de subiecte cum ar fi educatia civica, democratia, globalizarea, diveritatea lingvistica si culturala a societatii contemporane, si impactul lor asupra educatiei, in special a educatiei tinerilor specialisti.

La data de 16 octombrie 2008 in incinta Universitatii de Stat „A. Russo” din Balti a avut loc prima lectie care a fost axata pe tema „Cetatenia”. Scopul lectiei a fost de a defini conceptul de cetatenie, de a studia si a compara conceptul de cetatenie din perspectiva istorica si de a discuta probleme legate de cetatenie intr-o societate multiculturala. Daniela Murgulet, lector universitar la catedra limba engleza responsabila de promovarea acestei lectii, a decalarat pentru reprezentantii mass-media ca studentii au fost receptivi la informatia privind caracteristicile esentiale a diferitor programe de educatie si cetatenie democratica. Studentii au fost informati despre Scoala de vara „Democratie si Diversitate” care are loc in fiecare an in Cracovia, Polonia, promovind in acest mod si dreptul la educatie a tinerilor deoarece o societatea civila democratica are la baza cetateni educati si bine informati.

Cursul „Educatie Civica prin Predarea Limbii Engleze” va fi organizat in perioada octombrie-decembrie 2008 la Universitatea „A. Russo” din Balti, prin urmare profesorii de limba engleza, care doresc sa promoveze voluntariatul ca forma de dezvoltare profesionala sunt invitati sa contribuie la promovarea acestui curs. Pentru a facilita procesul de organizare, programa cursului si materialele necesare pentru promovarea lectiilor sunt disponibile la catedra Limba Engleza, Universitatea „A. Russo” din Balti.

Pentru detalii, puteti vizita portalul asociatiei „Centrul pentru Educatie Continua”: cec.nordlinks.net