comunicat de presa



In anul trecut, la initiativa lui Ion Rodideal, primar de Galesti, sectorului asociativ (ONG Terra-HS, Terra-1530, Alianta ONG-lor Rurale din Republica Moldova etc) din comuna i-au fost repartizate doua camere in una din cladirile aflate sub gestiunea primariei. A urmat o reparatie a incaperilor, transmise in arenda pe o perioada de zece ani, cu participarea reprezentantilor sectorului asociativ, in special voluntarii.

Gestul primariei Galesti nu este unul intamplator, fiindca prin intermediul asociatiilor obstesti in comuna au venit 400.000 lei MD. De exemplu, numai la amenajarea fantanii publice de la intrarea in localitate au fost alocati 50.000 lei – din sursele financiare ale Fondului Ecologic National.

Mai mult ca atat – tineri de la Galesti au format nucleul echipei RM la lucrarile Parlamentului VII European al Tinerilor pentru Apa (6-11 octombrie 2006, Vadul lui Voda). Tot tinerii au lansat initiativa de a deschide la Galesti un Centru Regional de Resurse pentru Tineri. Am apelat numai la un singur finantator – Ambasada SUA in RM.

Dupa aprobarea proiectului, timp de mai bine de jumatate de an, Centrul a fost completat cu mobilierul necesar, 10 cele mai noi calculatoare, un copiator, fax, imprimanta, chiar si literatura pentru o biblioteca. 

Zilele trecute a avut loc deschiderea oficala a Centrului Regional de Resurse pentru Tineri – gratie suportului financiar al Ambasadei SUA in RM (Granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice).

La eveniment au fost prezenti John Balian, Prim-secretar pentru cultura si presa al Ambasadei Americane; primarul comunei Galesti Ion Rodideal, reprezentanti ai sectorului asociativ, consilieri locali, numerosi tineri.


Petru Botnaru,
terra1530@gmail.com