Diamond Challenge Moldova: marea provocare la a 3-a ediție



                                  

   COMUNICAT DE PRESĂ  

11.08.2015

Diamond Challenge, care se află deja la a treia ediție în R. Moldova, este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor claselor a 9-12-a (licee, colegii, școli profesionale) cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în practică. Acest proiect își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a cîte 2-4 membri, ghidați de un lider adult (profesor, antreprenor local etc), care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere. Diamond Challenge Moldova pune în joc un premiu de 500$ pentru cea mai bună idee de afacere și o călătorie în Statele Unite la finala internațională de la Delaware.

În acest weekend, găzduiți de biblioteca municipală „B.P. Hasdeu”, cu începere de la orele 10:00, a avut loc lansarea celei de-a treia ediții Diamond Challenge Moldova, eveniment care a cuprins și sesiunea de informare la care au fost invitați toți doritorii de a se implica în proiect din diverse regiuni ale țării, viitori mentori și voluntari ai Corpului Păcii. În cadrul sesiunii de informare, viitorii participanți au aflat regulile de participare în competiție, detalii despre procedura de înregistrare pe site-ul oficial diamondchallenge.org, care va avea loc în perioada cuprinsă între 1 și 30 septembrie, despre trainigurile din octombrie la care vor fi invitate primele 50 de echipe care vor reuși să se înregistreze în competiție, despre modul în care va avea loc finala națională, detalii despre finala internațională de la Delaware, acestea toate fiind urmate de o oră de networking, timp în care echipele au putut să-și găsească un mentor. La eveniment au fost prezente și echipele câștigătoare ale ediției precedente, cărora li s-au înmânat certificatele de onoare din partea University of Delaware - Horn Program in Entrepreneurship și premiile bănești cu care aceștia urmează să implementeze ideile lor de afaceri.

În cazul în care vreți să aflați mai multe detalii despre competiție, dar ați fost absenți la eveniment, ne puteți scrie la: info@diamondchallengemoldova.org sau ne puteți găsi la pagina de Facebook – Diamond Challenge Moldova. 

Proiectul „Diamond Challenge Moldova” este implementat de A.O. INVENTO în colaborare cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015”, a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.

Persoană de contact:

Ana Mîrza, PR Manager Diamond Challenge Moldova

Telefon: 069007798

Email: anamirza21@gmail.com