ONG din Balti, distinsa la Paris cu un premiu pentru combaterea tuberculozei



Organizatia neguvernamentala "Speranta Terrei" din Balti a fost distinsa, joi, la Paris, cu un premiu pentru combaterea tuberculozei ("Tuberculosis Survival Prize"), transmite Agentia DECA-press.

Premiul si diploma au fost ridicate din numele organizatiei "Speranta Terrei" de catre Gerry Rantselli, fosta Miss Africa de Sud, care a reusit anterior sa invinga tuberculoza de care suferise.

Premiul urmeaza sa fie transmis la Balti in zilele urmatoare.

"Speranta Terrei" din Balti este prima organizatie din lume care se invredniceste de acest premiu, instituit din acest an de "Eli Lilly & Company" din SUA, unul dintre lideri pe piata mondiala a produselor farmaceutice.

"Speranta Terrei" activeaza la Balti in domeniul combaterii tuberculozei din 2003. În acesti ani, organizatia a desfasurat mai multe campanii anti-tuberculoza. Cu spijinul si controlul  membrilor organizatiei au fost tratati de tuberculoza 143 de bolnavi, precum si 67 de copii.

Premiul "Tuberculosis Survival Prize" va fi acordat in fiecare an de "Eli Lilly & Company" organizatiilor si activistilor in domeniul prevenirii tuberculozei in semn de recunostinta pentru efortul lor in sfera informarii si prevenirii acestei maladii.

 

DECA-press