Platforme de valorificare a potențialului societății civile



Două baze de date sunt la dispoziția organizațiilor societății civile (OSC) – cea a prestatorilor de servicii de instruire și cea a jurnaliștilor – ambele fiind în proces de dezvoltare de către Centrul Contact, în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360 cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Scopul acestor două baze de date este de a oferi o platformă virtuală organizațiilor societății civile, care va permite obținerea informațiilor utile privind opțiunile de instruire a reprezentanților OSC-urilor, identificarea formatorilor pe diverse domenii, valorificarea acestora, precum și identificarea jurnaliștilor interesați de subiectele sectorului non profit.

Prin acest mesaj, lansăm un apel de cooperare şi implicare către toţi cei interesaţi de valorificarea potențialului societății civile. Vă încurajăm să vă înregistrați în aceste baze de date (link: http://www.ngo.md/) pentru a stabili relaţii reciproce avantajoase şi durabile între OSC-uri şi mass-media.Vă informăm că bazele de date se vor afla în perioada de testare în decursul lunii august.

Bazele de date sunt accesibile pentru toţi cei interesaţi. Platforma permite descărcarea informației despre organizații, activități, partajarea resurselor informaționale între membri, dar și identificarea opțiunilor de colaborare și parteneriate. Bazele de date vor avea două nivele de acces, unul fiind destinat beneficiarilor de servicii, celălalt fiind orientat către prestatorii de servicii și jurnaliști.

Inițiativa face parte dintr-o serie de măsuri care vin să sporească potențialul societății civile. Pentru informații suplimentare accesați http://fhi360.md/.

Persoana de contact: Aleona Veselovscaia, coordonatoare de program „Consolidarea societăţii Civile”, Centrul CONTACT E-mail: elena.veselovskaia@gmail.com, tel: 0 22 23 39 48.

Această inițiativă este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Centrului Național de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale din Moldova CONTACT și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.