Tinerii din Karmanovo (regiunea transnistreana) și Moscovei (raionul Cahul) se vor întâlni la tabăra de odihnă ”Romantica” în cadrul trainingului de instruire „Sporirea activismului și spiritului civic al tinerilor”



Asociaţia Obştească ”ARTENA” împreună cu Parteneriatul Necomercial ”Centrul de dezvoltare economică ”Грани будущего”, în colaborare cu Consiliul Raional Cahul și autoritățile locale din satele Moscovei (raionul Cahul) și Karmanovo (regiunea transnistreană)  – organizează pe data de 8 august 2015, pentru 24 tineri de pe ambele maluri ale Nistrului, în tabăra de odihnă ”Romantica”  - trainingul de instruire „Sporirea  activismului și spiritului civic al tinerilor”pentru a descoperi activismul aplicat problemelor locale – în cadrul proiectului  ”Prin liderismul tinerilor – spre schimbări regionale pe ambele maluri ale Nistrului”, finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

În cadrul trainigului  – tinerii-beneficiari ai proiectulu vor conștientiza, că activismul civic dezvoltă și oferă posibilitatea de-a te manifesta cu perseverență și dăruire ca personalitate. Tinerii î- și vor dezvolta gândirea critică și creativitatea, vor învăța cum să acționeze ca un cetățean activ, formându-și competențe civice și sociale. Vor afla, că voluntariatul investește în personalitate, dezvoltând abilități, dă lecții de viață, care le poți pune în aplicare. Vor descoperi, că activismul e o formă de intensitate, este efortul, vitalitatea și energia de care e nevoie în exprimarea unor adevăruri, cauze sau probleme.

Mesajul informativ-teoretic va alterna cu lucru în grup, discuţii - folosind metode non-formale de educație și dezvoltare cu punerea în aplicare a cunoștințelor și abilităților obținute - în fapte concrete.

Acest eveniment este realizat de AO ”ARTENA” și PN”Centrul de dezvoltare economică ”Грани будущего” cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Localul pentru petrecerea evenimentului este oferit de Consiliul Raional Cahul.

Pentru mai multe informaţii privind proiectul ”Prin liderismul tinerilor – spre schimbări regionale pe ambele maluri ale Nistrului”, puteţi contacta echipa proiectului :

Contacte:

AO ARTENA

Tel: (373 299) 27617, 25435

Mob: 078361516

E-mail: artena@mail.ru

https://www.facebook.com/artena.md

Persoana de contact: Natalia Crasilnicov