Copiii din Republica Moldova singuri isi promoveaza drepturile



Drepturile Copilului sunt drepturile tale –  acesta e genericul cu care cei 25 de copii din tara organizeaza seminare de informare despre drepturile copilului pentru semenii sai.

Activitatea data este parte componenta a proiectului implementat de ONG INTECO in parteneriat cu ONG Mostenitorii, Gaudeamus, Tarna Rom, Motivatie, API, Indigo, Pro-Art, cu suportul financiar al PNUD Moldova, Sida si Soros Moldova.

Initial, cei 25 copii din republica, inclusiv 5 copii romi, au fost instruiti in calitate de formatori de la egal la egal in cadrul Scolii de Performanta in domeniul Promovarii Drepturilor Copilului. Aici participantii au invatat care sunt metodele eficiente de Promovare a Drepturilor Copilului, cum ar fi - Teatrul Social, Expozitia de desene, Expozitia foto etc., au realizat filmul instructiv <Cunoaste-ti  drepturile>. Acum filmul este utilizat drept suport de curs in activitatea tinerilor formatori.

Incepind cu luna octombrie copiii vor incepe lansari ale expozitiilor regionale de desene, care vor fi gazduite in Liceul "V. Alecsandri", m. Balti, Liceul "M. Eminescu" din s. Crihana Veche, r. Cahul, Liceul Teoretic din or. Hincesti, sc. 24 din m. Chisinau si Liceul Teoretic din s. Dorotcaia.

 

Alte informatii: – Victoria Matveev, coordonator de proiect.

e-mail:  intecomd@yahoo.com

 

Asociatia Obsteasca INTECO

Tel – 373 22 733197

Mob – 0 69114697