13 copii din parohiile Mitropoliei Basarabiei participă la tabăra de la Săvinești „Aripi de înger”



activitate tineri w1000 h664 q100
În perioada 13- 22 iulie, 13 copii din parohiile Mitropoliei Basarabiei participă la tabăra „Aripi de înger” ce va avea loc la Săvinești, Piatra Neamț.  Copiii fac parte din marele grup de voluntari Young Diaconia al Misiunii Sociale DIACONIA.

Tabăra este dezvoltată pentru al 10- lea an de către Fundația Solidaritate și Speranță- filiala Săvinești. Proiectul social educativ  are drept scop dezvoltarea legăturilor de prietenie a copiilor din România și Republica Moldova și descoperirea de lucruri noi.

Tabăra își propune să încurajeze copii să dezvolte relații de prietenie noi, să dezvolte abilitățile de comunicare și să-și petreacă o parte din vacanța lor în mod plăcut și constructiv.

Un alt obiectiv este cel al catahezei. Participanții au posibilitatea să învețe despre sfintele icoane ale Bisericii noastre și despre rolul lor în cult.

La fel, în cadrul taberei copiii vor avea parte și de o educație artistică- tinerii învață de la un personal calificat despre armonia cromatică, despre frumos și arta ca formă de exprimare a emoțiilor.

Misiunea Socială DIACONIA parte a Mitropoliei Basarabiei este structură eparhială  care dezvoltă programe la nivel central și sprijină inițiativele parohiale. Unul dintre obiectivele programelor parohiale este susținerea copiilor aflați în dificultate. O altă componentă este implicarea copiilor și  tinerilor în activități de voluntariat într-o societate activă și ghidată de valorile creștine.