După un an de instruiri la IDIS ”Viitorul”, 18 ONG-uri din țară își vor îmbunătăți abilitățile



Reprezentanții a 18 organizații neguvernamentale din întreaga țară au beneficiat de instruire pe parcursul unui an pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pe parcursul celor trei module, participanții au aflat cum să-și îmbunătățească strategia de activitatea a instituției, abordând subiecte începând cu viziunea, misiunea, brandu-ul instituției, instrumente de comunicare internă și externă, elemente de advocacy, până la parteneriate, coaliții, platforme, etc.

Instructorii proiectului au adus la cunoștință participanților exemple practice care, ulterior pot fi utilizate și replicate în activitatea cotidiană a organizațiilor.

Carolina Ungureanu, coordonatoarea proiectului a precizat că ”au fost selectate ONG din diferite regiuni ale țării care intenționează să-și consolideze capacitățile organizaționale și să-și sporească capacitățile de participare la actul guvernării. Prin intermediul acestor seminare de instruire ne-am propus să consolidăm capacitățile actorilor nestatali de a promova reforme și a spori responsabilizarea publică”.

La final, beneficiarii au primit diplome de participare, mulțumind pentru cunoștințele acumulate.

Simțim o mare responsabilitate acum pentru că s-a investit în noi și trebuie să valorificăm cunoștințele acumulate”, a precizat Ludmila Bolocan, reprezentanta AO ”AB-INITIO pentru o societate prosperă”, din Chișinău.

Participarea la aceste seminare ne-a făcut mai încrezători, mai implicați, mai dornici pentru schimbări. Vrem să ne implicăm în activități de advocacy, astfel încât cuvântul nostru să fie auzit”, a menționat Liuba Prohnițchi, reprezentanta AODASSI ”Spirituss” din Basarabeasca.

Mulțumim IDIS pentru tot suportul oferit. Am crescut mult aici, am învățat de la cei mai buni instructori, de la colegii noștri, prin schimb de experiență și bune practici. Am aplicat cele învățate aici și am schimbat statutul instituției. Voi continua să îmbunătățesc activitatea instituției pe care o reprezint, aplicând tot ce am învățat pe parcursul unui an la IDIS ”, a afirmat Tamara Cojocaru, reprezentanta Centrului de Justiție Comunitară din Ungheni.

Instruirea a avut loc în cadrul proiectului ”Civil Society. Dialogue for Progress”, finanțat de Comisia Europeană și implementat de IDIS ”Viitorul”.

Pentru detalii, contactaţi Coordonatorul Relaţii Publice, Diana Lungu: diana.lungu@viitorul.org sau la numărul de telefon 0 22 221841