Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” a lansat proiectul “Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova”



Lansare 6Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2015, au organizat ieri, 3 iulie 2015, ora 11:00, în incinta Hotelului Vila Verde evenimentul de lansare a proiectului  “Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova”.

Proiectul se va desfăşura în perioada iulie-decembrie 2015 şi are ca scop promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineretului în Republica Moldova, prin prestarea serviciilor calitative de către formatorii din domeniul tineret.

La eveniment au participat: Vice-Ministrul Tinertului şi Sportului, Victor Zubcu, Şeful Direcţiei Tineret Donea Ion, reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret, Centre de Resurse pentru Tineri, Consilii Locale/Raionale de Tineret.

Lansare 1Potrivit declaraţiilor Vice-Ministrului Tinertului şi Sportului, Victor Zubcu acest proiect este substanţial pentru prestatorii de servicii de tineret din Republica Moldova, întrucît contribuie la realizarea componentei 4.4 din Strategia Naţională de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 şi acţiunilor 127-129 din Planul de Acţiuni 2015-2020.

Directorul Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, Vitalie Cîrhană a comunicat în cadrul evenimentului de lansare că activităţile proiectului dat sunt orientate dezvoltarea celor 6 competenţe cheie din Setul European de Competenţe ale Formatorilor din Domeniul Tineretului. Acest set constituie baza Cursului de Instruire de Lungă Durată în Formare de Formatori şi conţine în total 8 module de instruire, ce se vor derula în perioada lunilor iulie-noiembrie a anului curent.

Grupul ţintă spre care sunt orientate activităţile proiectului sunt 20 formatori în domeniul tineretului, reprezenţanţi ai ONG-rilor de tineret, Centrelor de resurse pentru tineri / Centrelor Comunitare / Centrelor Multifuncţionale / Consiliilor Locale de Tineret de pe întreg teritoriul ţării.

            Primele 3 module de instruire cu tematica „Învăţare experenţială şi participare activă”, „Planificarea unui curs de formare şi implementarea acestuia”, “Dezvoltarea şi încurajarea creativităţii” urmează a fi desfăşurate în perioada 19-25 iulie 2015 la Hotelul Nick House.

            Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2015.

Pentru detalii puteţi să contactaţi coordonatorul de proiect: Bezărău Ana la următorul e-mail: ana.bezarau@rambler.ru