Promo-LEX și IGP fac totalurile Campaniei “în FAMILIE, în SIGURANȚĂ”



Peste 3000 de persoane, din 14 localități rurale la nivel național, au fost informate despre violența în familie și au participat la evenimentele organizate în Campania “în FAMILIE, în SIGURANȚĂ”.

Campania încheiată la 25 iunie, a fost implementată de către Asociația Promo-LEX și Inspectoratul General al Poliției, în contextul Zilei Internaționale a Familie.

   

În cadrul evenimentelor dedicate prevenirii și combaterii violenței în familie, a fost pus accentul pe responsabilizarea socială a fiecărei persoane în sesizarea actelor de violență, urmărind astfel unul din scopurile campaniei și anume determinarea cetățenilor să se implice mai activ lupta cu fenomenul violenței în familie. 

Ne bucură faptul că oamenii au fost receptivi la mesajele noastre și au condamnat actele de violență în familie, susține Lilia Potîng, juristă Asociația Promo-LEX. Totodată, cei prezenți  s-au arătat deschiși să se implice, în prevenirea și combaterea fenomenului violenței în familie prin transmiterea informațiilor și a mesajelor Campaniei. Nu în ultimul rând, putem menționa că deja suntem contactați de locuitorii satelor unde am desfășurat campania, solicitându-ni-se asistență juridică.”

  

Un alt mesaj transmis a fost faptul că violența în familie nu este o problemă privată, dar este o problemă a întregii comunități, iar o mai bună informare a cetățenilor despre propriile drepturi, despre legea specială privind violența în familie, dar și a măsurilor de protecție prevăzute de către aceasta contribuie la protecția victimelor și a potențialelor victime.

"Informarea și sensibilizarea cetățenilor cu privire la violența în familie este necesară, așa cum formarea opiniei publice vis-a vis de acest subiect ne ajută să prevenim și să combatem fenomenul dat. Interesul participanților la evenimentele organizate în cele 14 localități vizitate demonstrează că astfel de campanii de informare sunt binevenite, venind să consolideze cunoștințele cetățenilor în ceea ce privește acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul când sunt victime ale violenței domestice, fie cunosc un caz de violența în familie", a menționat Gheorghe Cavcalaiuc, șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI. 

În cadrul Campaniei naționale au fost vizitate localitățile: Costești, Țipala (Ialoveni); Bozieni (Hîncești), Gura Galbenei (Cimișlia); Pitușca, Sipoteni (Călărași); Peresecina (Orhei), Cinișeuți (Rezina); Tîrnova, Corbu (Dondușeni), Dubăsarii Vechi, Hrușova (Criuleni); Cuhureștii de Jos, Ghindești (Florești).

Pentru mai multe detalii, contactați: Carolina Bondarciuc, Ofițer de presă Promo-LEX: GSM 060280980, Tel/Fax (+373 22) 450024, e-mail pr@promolex.md