Experți IDIS: Femeile ar putea soluționa problemele mai eficient decât unii bărbați



Experții IDIS ”Viitorul” s-au întâlnit cu femeile din localitatea Mărinești (Sîngereii Noi) marți, 9 iunie, unde au organizat seminarul din cadrul Campaniei de educație civică pentru încurajarea participării la alegerile locale a grupurilor de femei din regiunea de Nord și Găgăuzia.

Veaceslav Berbeca și Corneliu Ciurea au explicat femeilor prezente la dezbatere importanța cunoașterii agendei electorale a candidaților în prag de alegerile locale din 14 iunie, a promovării platformelor electorale și le-au îndemnat să aleagă candidații care le vor apăra interesele.

Atunci când luați o decizie în cabina de vot, să votați rațional în funcție de candidații care pun în agenda electorală problemele care vă interesează mai ales pe voi, femeile. Trebuie să discutați și să insistați ca problemele voastre să fie incluse în agenda lor”, a precizat Veaceslav Berbeca.

De asemenea, experții au subliniat rolul femeilor în politică și modul în care ele ar putea soluționa problemele mai eficient decât unii bărbați.

Femeia când ajunge la putere se transformă într-un bărbat în fustă și preia toate modelele de comportament al bărbaților. Ea trebuie să lupte, să creeze conflict sau chiar să se bată. Totuși, doamnele trebuie să promoveze o politică care le avantajează pe femei”, susține Corneliu Ciurea.

Totodată, experții au îndemnat participantele să identifice problemele existente în Mărinești și le-au ierarhizat în funcție de importanța acestora pentru ca, ulterior, să fie aduse în vizorul viitorului primar.

Spre final, participantele s-au arătat mulțumite de subiectul abordat la dezbatere și au salutat inițiativa organizatorilor pentru desfășurarea seminarelor de acest gen. 

Dezbaterile ne permit să ne spunem părerea personală, dar și să aflăm opinia celorlalte persoane din localitate despre problemele care mai sunt și pe care nu le-am observat. Sperăm că vocea noastră să fie auzită de autorități și să se întreprindă măsuri cât mai urgente”, a precizat Ana Balahtari, participantă la eveniment.

Reamintim, activitățile și proiectele realizate de către IDIS ”Viitorul” vizează strict informarea grupurilor-țintă și nu urmărește susținerea anumitor partide politice sau candidați.

Activitățile sunt organizate de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) Viitorul, cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est - Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei”.

Pentru detalii, contactați Coordonatorul Relații Publice, Diana Lungu la numărul de telefon 0 22 221844 sau la diana.lungu@viitorul.org