O nouă petiție privind accesul jurnaliștilor în Parlament



Centrul pentru Jurnalism Independent a expediat în adresa Parlamentului, Președinției și Guvernului, o nouă petiție ce vizează problema accesului jurnaliștilor în sala de ședințe a Legislativului. Documentul include 123 de semnături colectate în perioada 4-8 mai,  cu prilejul Zilelor Libertății Presei, în cadrul campaniei ”Vrem acces în Parlament!”.

Semnatarii le reamintesc guvernanților că limitarea accesului presei  la lucrările plenului Parlamentului, precum și desfășurarea activității jurnaliștilor acreditați la Parlament într-o încăpere fără condiții adecvate de muncă este o încălcare a dreptului la libertatea de exprimare, a dreptului la muncă și contravin principiului transparenţei procesului decizional.

Precizăm că pe parcursul anului 2014, CJI, în parteneriat cu mai multe organizații de media, și-a exprimat îngrijorarea față de condițiile de muncă ale jurnaliștilor acreditați la Parlament, luând atitudine prin declarații și acțiuni publice menite să soluționeze situația. În acest sens a fost semnată și o petiție similară, care a rămas fără de răspuns din partea deputaților.

Cei care doresc să sprijine Campania CJI ”Vrem acces în parlament!” pot semna petiția online.