Tineri și informați!



Sesiuni de informare în cadrul proiectului "Viitorul ales de tineri" au avut loc săptămâna trecută în localitățile Voloave, Șolcani, și Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu” din orașul Soroca. Cei prezenți la sesiune au discutat despre importanța participării la vot.

“Cred că doar o parte din noi înțelege rolul unui singur vot. Cu părere de rău, unii cetățeni cred că dacă nu participă la vot, fac un bine țării. Dar nu este adevărat.Faci bine atunci când te implici”, a menționat o participantă la sesiunea de informare din Voloave.

În cadrul sesiunilor, au fost prezentate principiile votului, organizarea și funcționarea procesului electoral. În timpul jocurilor interactive, tinerii au participat activ și au fost îndemnați să fie cetățeni activi, și să transmită altor concetățeni motoul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor - „Votul tău e cel mai tânăr!”. Campania s-a desfășurat pe parcursul lunii mai în toate localitățile raionului Soroca.

Vă reamintim că dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege.

Scopul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.