Campanie civică IDIS: Informează-te și votează!



Peste 400 de femei din 15 localități vor participa la dezbateri locale cu referire la diverse subiecte conexe alegerilor locale din 14 iunie. IDIS ”Viitorul” a dat start unei noi campanii de educație civică și promovare a participării la vot. Grupul țintă îl constituie femeile și minoritățile etnice din 11 localități din regiunea de Nord a țării și trei orașe din UTA Găgăuzia (Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Comrat).

Obiectivele proiectului prevăd sporirea conștientizării beneficiilor participării la alegerile locale în rândul beneficiarelor; încurajarea grupurilor de femei selectate să solicite ca problemele și preocupările lor să facă parte din platformele electorale ale concurenților, dar și informarea femeilor și minorităților etnice din localitățile selectate despre procedura de verificare a listelor electorale, procedura de vot, drepturile și responsabilitățile acestora.

În acest context, a avut loc prima întâlnire cu coordonatorii locali din cele 14 localități selectate care au fost instruiți despre activitățile ce vor fi implementate în cadrul proiectului.

Menționăm că activitățile sunt apolitice și vizează strict informarea grupurilor-țintă despre modul în care pot verifica dacă figurează în listele electorale, unde se pot adresa pentru a obține documentele necesare pentru a putea participa la alegeri (în cazul în care acestea lipsesc), de unde se pot informa despre candidații electorali, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați Coordonatorul Relații Publice al IDIS ”Viitorul”, Diana Lungu la numărul de telefon 0 22 221844 sau la adresa de email diana.lungu@viitorul.org